RYCO: Vernieuwen glooiingen en uitbreiding jachthaven

Update 27/08/2018: Op 10 september starten de baggerwerken voor het verdiepen van de jachthaven. Vanaf 17 september wordt dan gestart met de werken voor het vernieuwen van de glooiingen.

De aanwezige boten moesten hiervoor uit het water gehaald of verplaatst worden. Zij hebben een tijdelijke ligplaats gekregen in het Vuurtorendok. Zolang de werken op het water bezig zijn, zullen de jachten daar blijven liggen.

Half september worden ook de eerste steigers voor de uitbreiding van de jachthaven gelegd.

De glooiingen van de Royal Yachtclub Oostende (RYCO) en de omgeving rond het gebouw zijn toe aan renovatie. Er komt een nieuwe toegangs- en werksteiger en er wordt een nieuwe slipway gebouwd. De jachthaven moet deels verdiept worden en er komen nieuwe buispalen.

In mei 2018 is afdeling KUST gestart met de voorbereidende werken voor deze renovatie. In eerste instantie is onder het bestaande gebouw van de jachtclub nieuwe fundering voorzien. Dit gebeurde door micropalen onder het gebouw te plaatsen. Dat zijn smalle funderingspalen die met een kleine machine van in het gebouw geplaatst kunnen worden.

Naast de renovatie van de glooiingen wordt de jachthaven ook uitgebreid. Er komen nieuwe steigers voor het aanmeren van werkboten voor de windmolens.