Nieuws

  • 15 maart 2020

Nieuwe fase in onderhoud Westerstaketsel Nieuwpoort

De onderhoudswerken aan het Westerstaketsel in Nieuwpoort zijn in een nieuwe fase aanbeland. Voor het plaatsen van nieuwe balken moet op sommige plaatsen de vloer opengebroken worden.
  • 4 maart 2020

Onderhoud voor strand Wenduine

Vanaf 9 maart start afdeling Kust op het strand van Wenduine, van aan de Rotonde tot voorbij de surfclub, met een onderhoudssuppletie. De helling tussen het droge strand en de laagwaterlijn wordt daarbij verflauwd. De suppletie moet de schade aan het strand door erosie herstellen.
  • 10 februari 2020

Storm Ciara

Storm Ciara raasde afgelopen weekend over ons land. Vandaag (10 februari) verwachten we nog een hoge waterstand door de combinatie van de storm en het aankomend springtij. Daarom zijn de staketsels van Blankenberge en Nieuwpoort afgesloten en zijn ook de mobiele keringen in Wenduine dichtgezet.
  • 20 december 2019

Renovatie veersteiger Blankenberge west

De steiger op de westelijke oever van de overzet in Blankenberge is aan vernieuwing toe. Op 6 januari start afdeling Kust met de afbraak van de huidige steiger. Er komt een gloednieuwe steiger op dezelfde locatie. Deze moet klaar zijn tegen de start van de paasvakantie.
  • 4 maart 2020

Onderhoud voor strand De Panne

Vanaf half maart krijg het strand van De Panne, tussen het Bortierplein en het Canadezenplein, er ongeveer 150.000m³ zand bij.
  • 9 januari 2020

Nieuwe ISO-certificaten voor afdeling Kust

Afdeling Kust zette het nieuwe jaar in met de vernieuwing van haar ISO-certificaten voor Kwaliteits- en MIlieubeleid.
  • 3 december 2019

Scheepswrakken verwijderd uit Tijdok Zeebrugge

In Zeebrugge haalt afdeling Kust momenteel vier scheepswrakken uit het Tijdok. Het gaat om vier vaartuigen die er al jaren onaangeroerd liggen: Poseidon, Virginia, Thierry en Speedy.
  • 20 december 2019

Werken aan Westerstaketsel Nieuwpoort vanaf 6 januari

Op 6 januari start afdeling Kust met werken aan het Westerstaketsel in Nieuwpoort. Hierdoor zullen de kop en een gedeelte van het staketsel tijdelijk niet toegankelijk zijn. Er moet een deel van de vloer opengebroken worden om verdwenen balken te plaatsen.
  • 7 november 2019

1000 bommen en granaten

Op het strand tussen het Zeepreventorium en De Zwarte Kiezel in De Haan spoort afdeling Kust sinds dit voorjaar niet ontplofte oorlogstuigen op. Als men een bom of mortier vindt, dan wordt DOVO (de ontmijningsdienst van het Belgische leger) verwittigd.