Nieuws

  • 28 september 2018

Nieuwe fase natuurherstel Warandeduinen

In de Warandeduinen in Middelkerke start op 1 oktober een nieuwe fase van het natuurherstel in het duingebied.
Logo Nieuwpoort International boat show
  • 12 september 2018

Nieuwpoort International Boat Show

Van 19 tot en met 21 oktober slaat afdeling KUST haar tenten op in Nieuwpoort voor een nieuwe editie van de Nieuwpoort International Boat Show.
  • 29 augustus 2018

Onderhoud aanlegsteigers veer Nieuwpoort

Op 3 september start afdeling KUST met schilderwerken aan de aanlegsteigers van de veerboot in Nieuwpoort, zowel op linker- als op rechteroever. De binnenzijde van de pontons wordt gereinigd, geschuurd en geschilderd.
  • 19 juli 2018

Nieuwe look voor kustweerbericht

www.kustweerbericht.be heeft vanaf vandaag een nieuwe look gekregen. In één oogopslag krijg je als bezoeker een overzicht met gegevens over temperatuur, wind, golven, zon, regen en UV. De uitgebreide tekst vind je onder de tabel.
Nieuwe steigers vistrap Oostende
  • 12 september 2018

Nieuwe steigers voor vistrap Oostende

Sinds kort liggen in het Montgomerydok tussen het Noordzeeaquarium en de vistrap vier nieuwe steigers. Op die manier zijn extra ligplaatsen gecreëerd zodat alle vissersvaartuigen na het lossen ter plaatse kunnen blijven liggen. Ook de Franlis heeft er zijn eigen ligplaats.
  • 27 augustus 2018

Jachten RYCO tijdelijk in Vuurtorendok

Binnenkort starten aan de jachtclub RYCO in Oostende de werken op het water voor de renovatie van de glooiingen. Hiervoor moesten een deel van de boten in de jachthaven uit het water gehaald worden. 
Officiële opening stormmuur Blankenberge
  • 18 juli 2018

Stormmuur Blankenberge geopend

Onder een stralende zomerzon openden minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts en schepen van de Haven Björn Prasse op 3 juli de stormmuur rond de haven in Blankenberge.
  • 29 augustus 2018

Pluk geen schaaldieren van golfbrekers

Het haalde deze zomer het nationale nieuws: twee ‘strandrovers’ die op het strand van Oostende schelpdieren plukten op de golfbrekers. Wie dat doet riskeert hiervoor een GAS-boete.
  • 24 augustus 2018

Montgomerybrug Oostende tijdelijk afgesloten

Op maandag 27 augustus start afdeling KUST met onderhoudswerken aan de Montgomerybrug in Oostende. Net als de Kapellebrug een tijd geleden, krijgt de Montgomerybrug een nieuwe laag verf. Tijdens de werken zal de brug niet toegankelijk zijn. De Mercatorbrug blijft wel bruikbaar.
  • 7 juni 2018

Nieuwe plannen insteekzones Nieuwpoort, Oostende en Knokke

Voor Nieuwpoort, Oostende en Knokke zijn nieuwe plannen beschikbaar