Nieuws

  • 9 januari 2019

Mercatorbrug Oostende tijdelijk afgesloten

Op maandag 7 januari startte afdeling KUST met schilderwerken aan de Mercatorbrug in Oostende. De brug zal hierdoor ongeveer drie maanden (tot eind maart) niet toegankelijk zijn. Er is een omleiding voorzien over de Montgomerybrug.
  • 13 december 2018

Update: Werken in duinen Koksijde verschoven

Het verwijderen van exoten in de duingebieden aan het Elisabethplein en de Groenendijk in Koksijde zal pas vanaf de tweede helft van januari gebeuren. Door de zachte nazomer hebben de exoten langer hun bladeren behouden, waardoor de rooiwerken voor het gemak van uitvoering verschoven werden.
  • 27 november 2018

Stromingsmeting in Zwin met Q-boat

In het Zwin voerden afdeling KUST en Rijkswaterstaat onlangs stromings-, debiet en bathymetrische metingen uit op twee verschillende manier. Enerzijds werd een radiografisch gestuurde Q-boat ingezet die de geul in de dwarsrichting op en neer voer.
  • 26 oktober 2018

Nieuwe brochure Jachthavens aan de Vlaamse kust

De brochure 'Jachthavens aan de Vlaamse kust' kreeg een update. Je kan de brochure hier downloaden.  
  • 11 december 2018

App stormvloedkering informeert scheepvaart

Vanaf vandaag is de app Stormvloedkering beschikbaar in de  
Het Hoog Licht in Heist krijgt een opknapbeurt
  • 27 november 2018

Opknapbeurt voor Hoog Licht Heist

Het Hoog Licht in Heist kreeg onlangs een grondige opknapbeurt. Na opmerkingen van de buurtbewoners over groenaanslag op de toren, besliste afdeling KUST om de vuurtoren in een volledig nieuw kleedje te steken.
Opruiming vinvis
  • 25 oktober 2018

Vinvis op drift voor kust

Op 24 oktober kreeg het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) melding dat er op een tiental kilometer voor de kust van Oostende en De Haan het drijvende kadaver van een vinvis was gespot.
Foto van een grenspaal
  • 3 december 2018

Grenspalen Zwin krijgen nieuwe plaats

In het Zwin kregen drie grenspalen op vrijdag 30 november een nieuwe plaats toegewezen. Onder een stralend herfstzonnetje onthulden Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen en Han Polman, commissaris van de Koning van de Provincie Zeeland, de plaats van de nieuwe grenspalen.
  • 16 november 2018

Wrak Alca in beeld gebracht

Op 5 november 2018 heeft het team Vlaamse Hydrografie vanop het peilschip Hondius, een hydrografisch schip van Vloot, het wrak van de Alca opgemeten. Dit wrak ligt in de Schelde ter hoogte van de Schaar van de Noord.
  • 28 september 2018

Nieuwe fase natuurherstel Warandeduinen

In de Warandeduinen in Middelkerke start op 1 oktober een nieuwe fase van het natuurherstel in het duingebied.