Nieuws

  • 16 november 2018

Wrak Alca in beeld gebracht

Op 5 november 2018 heeft het team Vlaamse Hydrografie vanop het peilschip Hondius, een hydrografisch schip van Vloot, het wrak van de Alca opgemeten. Dit wrak ligt in de Schelde ter hoogte van de Schaar van de Noord.
  • 5 november 2018

Werken in duinen Koksijde

Vanaf 5 november verwijdert afdeling KUST in de duingebieden aan het Elisabethplein en aan de Groenendijk in Koksijde een aantal abelen en populieren, zogenaamde exoten. Deze horen niet thuis in een duingebied en worden daarom verwijderd.
  • 28 september 2018

Nieuwe fase natuurherstel Warandeduinen

In de Warandeduinen in Middelkerke start op 1 oktober een nieuwe fase van het natuurherstel in het duingebied.
  • 29 augustus 2018

Onderhoud aanlegsteigers veer Nieuwpoort

Op 3 september start afdeling KUST met schilderwerken aan de aanlegsteigers van de veerboot in Nieuwpoort, zowel op linker- als op rechteroever. De binnenzijde van de pontons wordt gereinigd, geschuurd en geschilderd.
  • 26 oktober 2018

Nieuwe brochure Jachthavens aan de Vlaamse kust

De brochure 'Jachthavens aan de Vlaamse kust' kreeg een update. Je kan de brochure hier downloaden.  
Nieuwe steigers vistrap Oostende
  • 12 september 2018

Nieuwe steigers voor vistrap Oostende

Sinds kort liggen in het Montgomerydok tussen het Noordzeeaquarium en de vistrap vier nieuwe steigers. Op die manier zijn extra ligplaatsen gecreëerd zodat alle vissersvaartuigen na het lossen ter plaatse kunnen blijven liggen. Ook de Franlis heeft er zijn eigen ligplaats.
  • 27 augustus 2018

Jachten RYCO tijdelijk in Vuurtorendok

Binnenkort starten aan de jachtclub RYCO in Oostende de werken op het water voor de renovatie van de glooiingen. Hiervoor moesten een deel van de boten in de jachthaven uit het water gehaald worden. 
Opruiming vinvis
  • 25 oktober 2018

Vinvis op drift voor kust

Op 24 oktober kreeg het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) melding dat er op een tiental kilometer voor de kust van Oostende en De Haan het drijvende kadaver van een vinvis was gespot.
  • 29 augustus 2018

Pluk geen schaaldieren van golfbrekers

Het haalde deze zomer het nationale nieuws: twee ‘strandrovers’ die op het strand van Oostende schelpdieren plukten op de golfbrekers. Wie dat doet riskeert hiervoor een GAS-boete.
  • 24 augustus 2018

Montgomerybrug Oostende tijdelijk afgesloten

Op maandag 27 augustus start afdeling KUST met onderhoudswerken aan de Montgomerybrug in Oostende. Net als de Kapellebrug een tijd geleden, krijgt de Montgomerybrug een nieuwe laag verf. Tijdens de werken zal de brug niet toegankelijk zijn. De Mercatorbrug blijft wel bruikbaar.