Nieuws

  • 13 september 2019

Infomarkt nieuwe strekdam Blankenberge

Op vrijdag 25 oktober 2019 vindt een informarkt plaats om meer uitleg te geven over de nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge.
  • 11 september 2019

Belgian Boat Show Float Nieuwpoort

Afdeling Kust is op 19 en 20 oktober aanwezig op de Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort. De collega's op de stand geven je graag tekst en uitleg over de werken aan de stormvloedkering. Je zal bij ons ook het getijboekje voor 2020 kunnen aanschaffen. 
  • 2 augustus 2019

Toelichting nieuwe westelijke strekdam Blankenberge

Er komt dit najaar een infomoment om meer uitleg te geven over de nieuwe westelijke strekdam in Blankenberge. Iedereen zal op dit infomoment welkom zijn.
  • 22 juli 2019

Peilingen op bijzondere locatie

De collega's van het team Vlaamse Hydrografie voerden op 9 juli hydrografische peilingen uit op een voor hen ongewone locatie: op een vijver langs de Grote Nete in Nijlen. De peiling gebeurde in opdracht van het agentschap voor Natuur en Bos.
  • 30 augustus 2019

Vlaamse Hydrografie vertegenwoordigd op overleg IC-ENC in Kaapstad

Begin juli trok Kaatje Vandaele, team leider cartografische producten bij Vlaamse Hydrografie, naar Kaapstad voor het steering committee van het IC-ENC.  Het wat?
  • 31 juli 2019

Vlaamse Hydrografie zoekt nieuwe collega

We zijn op zoek naar een projectleider survey voor Vlaamse Hydrografie. Lees meer.
  • 10 juli 2019

Overeenkomst Vlaamse en Franse hydrografie voor uitwisseling van data

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust tekende onlangs een overeenkomst met de Franse tegenhanger van haar team Vlaamse Hydrografie, namelijk le Service Hydrographique et Océanographique de la Marine (
  • 20 augustus 2019

Al 10.000 bezoekers voor doe-expo stormvloedkering

Vandaag, dinsdag 20 augustus, verwelkomde afdeling Kust de 10.000ste bezoeker in de doe-expo over de stormvloedkering in Nieuwpoort. Iets voor 11u kwamen Maggy Rosijn en dochter Lieve Van Eeckhout uit Ninove de tentoonstelling binnen.
  • 24 juli 2019

Visserijsluis Oostende hersteld

Sinds woensdag 17 juli is de Visserijsluis in Oostende opnieuw volledig bedieningsklaar. Door een breuk aan de grondankers was de sluis gedeeltelijk buiten dienst sinds begin juni. Gedurende die tijd kon de sluis enkel bij hoog water gebruikt worden. 
  • 10 juli 2019

Schapen in Zwin zorgen mee voor waterveiligheid

Wie onlangs ging fietsen of wandelen op de nieuwe Internationale dijk in het Zwin heeft het misschien wel opgemerkt: sinds kort grazen er schapen langs de dijk. Ze zorgen voor meer variatie in de vegetatie en een betere doorworteling.