Boeiende doe-expo stormvloedkering

Opgelet: momenteel geen klasbezoeken mogelijk

Met spijt in ons hart hebben wij moeten beslissen om de doe-expo stormvloedkering momenteel niet open te stellen voor klasbezoeken. Alle adviezen in acht nemend, vormt de expo de slechtste combinatie aan factoren: te weinig oppervlakte per bezoeker, te weinig tussenafstand, gedeelde contactoppervlaktes, weinig ventilatie mogelijk, ontsmetting moeilijk te organiseren. We zijn van mening dat veiligheid voorop moet gaan. 

Kom op bezoek met je klas

Onze doe-expo richt zicht naar de jeugd, en zeer specifiek naar de derde graad lager onderwijs. Het is een hele uitdaging om een complex en technisch verhaal te vertalen naar een 11 tot 12-jarig publiek maar het resultaat is meer dan geslaagd. Aan de hand van verschillende puzzels en spelletjes verzamel je als bezoeker een cijfercode. Met die code kan je op het einde van de tentoonstelling de dynamische maquette in beweging zetten. Op die manier zie je hoe de stormvloedkering precies zal werken. Tijdens de spelletjes ontdek je hoe de kering wordt gebouwd, welk materiaal men gebruikt of waarom de stormvloedkering nodig is.

Ook oudere kinderen en volwassenen vinden de nodige informatie in onze tentoonstelling. Onderweg komen er verschillende filmpjes op je af zoals een pakkende getuigenis van Raoul Servais over de stormvloed van 1 februari 1953. David Dehenauw geeft dan weer wat meer uitleg over het klimaat en de klimaatverandering. Twee van onze ingenieurs  leggen uit wat we allemaal doen om het zeewater tegen te  houden. De filmpjes vind je ook rechts op deze pagina.

Aan de buitenzijde van de tentoonstelling vind je algemene informatie over het project. Op die manier krijg je ook de nodige info mee, zelfs als de tentoonstelling zelf gesloten is.

Om een klasbezoek vlot en aangenaam te laten verlopen, raden we aan om in groepen van maximum 20 leerlingen binnen te gaan. 

Nieuwsgierig om samen met je leerlingen het verhaal van de stormvloedkering te ontdekken? Boek dan nu een bezoek via onze boekingstool.

In de pers

Reportage Focus-WTV op donderdag 4 juli 2019: 

Feestelijke opening

De eer om de infotentoonstelling te openen was weggelegd voor de klas van meester Philip en zijn leerlingen uit het zesde leerjaar uit basisschool De Vierboete in Nieuwpoort. Samen met burgemeester Geert Vanden Broucke en Administrateur-generaal van MDK Nathalie Balcaen gingen zij als allereerste op ontdekking in de doe-expo. Ook David Dehenauw en Raoul Servais, twee hoofdrolspelers in de filmpjes uit de tentoonstelling, waren aanwezig.

Lees hier het volledige persbericht.

 

Burgmeester Geert Vanden Broucke en Administrateur-generaal openen de infotentoonstelling

 

Boek een bezoek met je klas via deze boekingstool

Getuigenis storm 1953
Ons klimaat
Hoe onze kust beschermen?
De stormvloedkering