Boeiende doe-expo stormvloedkering

Op het Loodswezenplein in Nieuwpoort kan je sinds 2 juli de boeiende doe-expo over de bouw van de stormvloedkering bezoeken. Met deze expo richten we ons naar de jeugd, en zeer specifiek naar de derde graad lager onderwijs. Het is een hele uitdaging om een complex en technisch verhaal te vertalen naar een 11 tot 12-jarig publiek maar het resultaat is meer dan geslaagd. Aan de hand van verschillende puzzels en spelletjes verzamel je als bezoeker een cijfercode. Met die code kan je op het einde van de tentoonstelling de dynamische maquette in beweging zetten. Op die manier zie je hoe de stormvloedkering precies zal werken. Tijdens de spelletjes ontdek je hoe de kering wordt gebouwd, welk materiaal men gebruikt of waarom de stormvloedkering nodig is.

Ook oudere kinderen en volwassenen vinden de nodige informatie in onze tentoonstelling. Onderweg komen er verschillende filmpjes op je af zoals een pakkende getuigenis van Raoul Servais over de stormvloed van 1 februari 1953. David Dehenauw geeft dan weer wat meer uitleg over het klimaat en de klimaatverandering. Twee van onze ingenieurs  leggen uit wat we allemaal doen om het zeewater tegen te  houden.

Aan de buitenzijde van de tentoonstelling vind je algemene informatie over het project. Op die manier krijg je ook de nodige info mee, zelfs als de tentoonstelling zelf gesloten is.

Nieuwsgierig? Breng ons zeker een bezoekje in juli of augustus. Je vindt de openingsuren verder op deze pagina. Vanaf september kan je met je klas een bezoek boeken.

In de pers

Reportage Focus-WTV op donderdag 4 juli 2019: 

Feestelijke opening

De eer om de infotentoonstelling te openen was weggelegd voor de klas van meester Philip en zijn leerlingen uit het zesde leerjaar uit basisschool De Vierboete in Nieuwpoort. Samen met burgemeester Geert Vanden Broucke en Administrateur-generaal van MDK Nathalie Balcaen gingen zij als allereerste op ontdekking in de doe-expo. Ook David Dehenauw en Raoul Servais, twee hoofdrolspelers in de filmpjes uit de tentoonstelling, waren aanwezig.

Lees hier het volledige persbericht.

 

Burgmeester Geert Vanden Broucke en Administrateur-generaal openen de infotentoonstelling

 

Openingsuren juli & augustus 2019

In juli en augustus verwelkomen we jullie graag in onze doe-expo van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30. Kom zeker een kijkje nemen.

Getuigenis storm 1953
Ons klimaat
Hoe onze kust beschermen?
De stormvloedkering